Συνάντηση με τον Επίτροπο για τις οικονομικές υποθέσεις Ολι Ρεν είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, έγινε «μια θετική και παραγωγική συζήτηση, υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων στην Ελλάδα».
Αντικείμενο της συζήτησης, προστίθεται, ήταν οι διαδικασίες για την έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση και για την προετοιμασία του νέου σχήματος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους (PSI).

Πρόκειται για συνάντηση που εντάσσεται στην προετοιμασία της Συνόδου του σημερινού Εurogroup, ακολουθεί προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις 3.30 (ώρα Βρυξελλών).
 
Εν τω μεταξύ, «περισσότερη σαφήνεια» πριν από οποιαδήποτε νέα δανειοδότηση, συμπεριλαμβανομένης και της εκταμίευσης της έκτης δόσης- ζήτησε τη Δευτέρα η Κομισιόν από την Ελλάδα.

«Χρειαζόμαστε κατ' αρχήν σαφήνεια όσον αφορά στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Αθήνα και στη συνέχεια θα συζητήσουμε», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζει τη Δευτέρα το Eurogroup, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε να επιταχυνθούν οι εργασίες για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Όπως είπε ο Αλταφάζ, «τα γεγονότα, οι εξελίξεις στις αγορές, αποδεικνύουν την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εργασίες για την ενίσχυση της δυνατότητας παρέμβασης του EFSF».