«Δεν έχουμε πρόβλημα για το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός γιατί δεν θα συγκυβερνήσουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελακης και πρόσθεσε οτι «ο στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει τις αποφάσεις τις 26ης Οκτωβρίου και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου».
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Νέους Φακέλους», ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε η ΝΔ δεσμεύεται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, με την υποσημείωση, όμως, ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί.   


«Όπως είναι γνωστό, δε θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα για το 2011-2012, η νέα κυβέρνηση όμως, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου και θα διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση, θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα που θα ληφθούν για το 2013-2014» είπε.   


Επανέλαβε για άλλη μια φορά, ότι η ΝΔ συμφωνεί με τους στόχους του μεσοπρόθεσμου, αλλά, διαφωνεί με τον τρόπο υλοποίησης του.   

Δήλωσε επίσης ότι «Η ΝΔ είναι αντίθετη στο χαράτσι της ΔΕΗ» και ότι θα αποσύρει το συγκεκριμένο μέτρο εάν λάβει τη λαϊκή εντολή στις 19 Φεβρουαρίου.