«Ο φούφουτος να είναι πρωθυπουργός, αρκεί να ξέρω ότι η κυβέρνηση αυτή θα μείνει για λίγο χρόνο και θα κάνει συγκεκριμένα πράγματα», δήλωσε ο γραμματέας συνδικαλιστικού της Ν.Δ., Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 για το ποιος πρέπει να είναι ο νέος πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στη συμφωνία Παπανδρέου- Σαμαρά για σχηματισμό νέας μεταβατικής κυβέρνησης ο κ. Μανώλης τόνισε:

«Εξαρτάται τι θα λέει αυτή η συμφωνία. Γιατί και εγώ αν αυτή η συμφωνία λέει πράγματα με τα οποία εγώ δεν συμφωνώ, θα τη χάλαγα. Αλλά είμαι ο τελευταίος τροχός της άμαξας και δεν την ξέρω καν τι λέει και περιμένω να τη μάθω όπως και εσείς. Ξέρω όμως πως ό,τι γίνεται σήμερα είναι αποτέλεσμα κυρίως της αντίδρασης του κόσμου και ιδίως των γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου». 

Ο ίδιος μάλιστα επισήμανε ότι θα εξακολουθήσει αν είναι «κατά της νέας κυβέρνησης εάν αυτή πάρει νέα μέτρα ακόμα και  αν θα είναι ένας υπουργός από τη δική μου παράταξη».

«Είμαστε μια πολυσυλλεκτική παράταξη. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν ανέχεται τέτοιες παρεμβάσεις. Και λέω ότι δεν θα με σταματήσει αύριο το πρωί η ΝΔ επειδή θα συμμετέχει σ’ αυτήν την κυβέρνηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και θα τη στηρίζει. Γιατί εγώ δεν πιστεύω ότι η ΝΔ θα στηρίξει συγκυβέρνηση και θα στηρίξει νέα μέτρα. Αν όμως υπάρξουν νέα μέτρα, εγώ θα είμαι στο δρόμο με τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης.

Τάχθηκε, τέλος, κατά της συμμετοχής στελεχών της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση.