«Είναι μια κατάσταση που το 50% παίζεται εδώ και το 50% πέραν των συνόρων της χώρας», τόνισε ο  βουλευτής της Ν.Δ., Ευάγγελος Αντώναρος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 για τη νέα κυβέρνηση και το αν πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτήν πολιτικά στελέχη που προέρχονται από τη Ν.Δ. «Στη χώρα μας δεν έχουμε την κουλτούρα σχηματισμού κυβερνήσεων συνασπισμού ή μεταβατικών κυβερνήσεων – δεν κολλάω στις λέξεις, πείτε το όπως θέλετε», δήλωσε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε: «Εδώ και στη Γερμανία, μια χώρα με μεγάλη διαδρομή σ’ αυτά τα πράγματα, οι διαπραγματεύσεις για μια κυβέρνηση που στηρίζεται από δύο ή περισσότερα κόμματα κρατούν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ σημαντικό πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην αρχή».  

«Όλοι οι άνθρωποι που θα πάρουν θέση σ’ αυτήν την κυβέρνηση, επειδή έχει συμφωνηθεί η ημερομηνία των εκλογών και είναι η συγκεκριμένη, η 19η Φεβρουαρίου, και άρα η κυβέρνηση αυτή έχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδρομή, πρέπει και εκείνοι να επιλεγούν κοινή συναινέσει, με συνεννόηση» είπε χαρακητιρστικά ο κ. Αντώναρος.

Και συνέχισε: «Σημασία λοιπόν έχει η περιγραφή των ιδιοτήτων που πρέπει να έχουν. Είναι σαν να έχω εγώ μια δουλειά και να μου πείτε «ποιον θέλετε να προσλάβετε; Τον Βαγγέλη; Τον Θανάση; Τον Παύλο». Και να σας πω εγώ ότι «δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματά τους». Με ενδιαφέρει να δω πού έχουν σπουδάσει, τα τυπικά τους προσόντα και να τους δω. Θεωρώ ότι να μην σπεύδουμε και να λέμε να μην είναι πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχουν σ’ αυτόν τον τόπο πρόσωπα που δεν είναι πολιτικά, με όλα αυτά τα προσόντα, που μπορούμε να τους αναθέσουμε αυτές τις δουλειές;».