Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κομματός του, ότι «εάν είναι ο Παπαδήμος πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης, εάν υπάρχουν και πολιτικά στελέχη και από τη ΝΔ και όχι ημερομηνία εκλογών δεν θα πώ όχι στην συμμετοχή μου».  Ο κ. Καρατζαφέρης ωστόσο παρομοίωσε με έναν αποτυχημένο γάμο τις προσπάθειες για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, καταλήγοντας πως δεν θέλει να γίνει κουμπάρος σε έναν τέτοιο γάμο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφερης ανέφερε: «Η οικογένεια της Μαιρούλας θέλει η Μαιρούλα να παντρευτεί τον Γιαννάκη. Η οικογένεια του Γιαννάκη θέλει ο Γιαννάκης να παντρευτεί τη Μαιρούλα. Ο Γιαννάκης όμως δεν θέλει να παντρευτεί τη Μαιρούλα, γιατί βρωμάει το στόμα της και η Μαιρούλα δεν θέλει να παντρευτεί τον Γιαννάκη, γιατί βρωμάνε τα πόδια του».

Γιατί να θέλει κανείς να είναι κουμπάρος σε αυτόν τον γάμο, κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης, πεεριγράφοντας με αυτόν τον τρόπο το πώς βλέπει τις προσπάθειες μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.
 
Το μεσημέρι συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ υπό την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος και θα ανοίξει με ομιλία του τις εργασίες.