Να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση και να προσεγγίσουν την Αριστερά, κάλεσε όλους τους  Ελληνες και τις Ελληνίδες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενόψει  και της συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.   
Ταυτόχρονα κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη «να αφήσει το φλερτ με τις μνημονιακές δυνάμεις» και να ενταχθεί σε ένα πλατύ μέτωπο που θα ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.   

Σε μία ασυνήθιστη και οξύτατη επίθεση κατά των δυνάμεων που στηρίζουν τη σημερινή πολιτική και κατά της «διαπλοκής» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί κάθε άλλο παρά υπηρεσιακή θα είναι και θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα τριάντα χρόνια.   

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «εγώ δεν απευθύνομαι στους διαπλεκόμενους, δεν με ενδιαφέρει να με βγάλουν στα κανάλια τους, δεν απευθύνομαι σ΄αυτούς που έκατσαν στο σβέρκο μας τριάντα χρόνια, στους τραπεζίτες, στα λαμόγια, σ' αυτούς που είναι στη λίστα των 3.500 χιλιάδων μεγαλοφειλετών του δημοσίου και δεν τη βγάζουν στη δημοσιότητα, σ΄αυτούς που είναι στο CD  με τις καταθέσεις στην Ελβετία, αλλά απευθύνομαι στους μικρομεσαίους, τους άνεργους, τους μεροκαματιάρηδες. Τι σημασία έχει λοιπόν αν το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν πλανημένοι στις κάλπες των δύο μεγάλων κομμάτων. Τώρα όλοι επαναπροσδιορίζονται απέναντι σ΄ αυτή τη μεγάλη κρίση».   

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανή συμμετοχή του κ. Κουβέλη σε αυτό το Μέτωπο ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ «να αποφασίσει».

«Εμείς», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «τον καλούμε να αφήσει το φλερτ με τις μνημονιακές δυνάμεις. Δεν είναι τίτλος τιμής για τον κ. Κουβέλη να του τηλεφωνεί ο κ. Παπανδρέου και να τον προσκαλεί σε κυβερνητικά σχήματα. Δεν είναι τιμή όταν παίρνεις Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη, Κουβέλη. Εγώ δεν θα αισθανόμουν τιμή αν με έπαιρνε. Να αφήσει το φλερτ. Είναι από δω η θέση του, από την από δω πλευρά της όχθης και κανείς δεν περισσεύει σ΄ αυτό το μέτωπο και να' ρθούν όλοι μαζί, με τις δυνάμεις της αριστεράς και όχι μόνο, με τις πατριωτικές δυνάμεις που έρχονται από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από το χώρο των ψηφοφόρων της Ν.Δ., να φτιάξουμε ένα πλατύ μέτωπο για να δώσουμε άλλη προοπτική και ελπίδα σ΄ αυτή τη χώρα».   

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο πρώτος δρόμος είναι να δεχθούμε εθελόδουλα αυτή την πορεία πτώχευσης του λαού μας, αποδεχόμενοι τη δανειακή σύμβαση και όλα τα μέτρα που αυτή θα επιφέρει και ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της άρνησης της δανειακής σύμβασης. Ο δρόμος του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.   

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στη χώρα.Πηγή: tovima.gr