Αρνείται ο Αντώνης Σαμαράς να βάλει την υπογραφή του κάτω από κείμενο αποδοχής της δανειακής σύμβασης όπως απαιτούν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι υπάρχει η προφορική του δέσμευση και αυτή θεωρεί ότι είναι αρκετή.  Υπενθυμίζουμε ότι,  σημερα έγινε γνωστό πως οι εταίροι μας απαιτούν να έχει φτάσει στις Βρυξέλλες μέχρι την Πέμπτη επιστολή αποδοχής της δανειακής σύμβασης από το νέο πρωθυπουργό, το νέο υπουργό Οικονομικών τον πρόεδρο τη ΤτΕ, και τους αρχηγούς των δύο πολιτικών κομμάτων, δηλαδή τους Παπανδρέου και Σαμαρά.

Εξηγώντας την απόφαση Σαμαρά, στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, έλεγαν ότι «ο Σαμαράς δεν γίνεται δηλωσίας, όπως έπραξαν άλλοι χωρίς να κερδίσουν τίποτα για τη χώρα».

Ολόκληρη η δήλωση Σαμαρά έχει ως εξής:  

«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. 
Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».

Δήλωση Mιχελάκη

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη δήλωση του κ. Όλι Ρεν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια».