«Πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής» ζητά μετά το Γιάννη Ραγκούση και η Άννα Διαμαντοπούλου με σημερινή της παρέμβαση εν μέσω της ονοματολογίας για το πρόσωπο που θα αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού.  Η υπουργός Παιδείας τονίζει ότι «η αγωνία των πολιτών δεν πρέπει να μετατραπεί σε απελπισία», τη στιγμή που «οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν άμεση λύση, με σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα». Η κ. Διαμαντοπούλου εκτίμησε χαρακτηριστικά ότι «η χώρα χρειάζεται Πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ». 

Η υπουργός Παιδείας επίσης σημειώνει ότι «αυτός μαζί με ικανούς και αποφασισμένους ανθρώπους από το σύνολο του πολιτικού φάσματος μπορούν να βάλουν φραγμό στην πορεία καταστροφής». 

«Ελπίζω και εύχομαι ότι συνεχίζονται οι υπερβατικές και εξαντλητικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση από όλους, ώστε να υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα», καταλήγει ηκ. Διαμαντοπούλου.