Αναβλήθηκε για σήμερα στις δέκα το πρωί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου τελικά θα παρεβρεθεί και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, έπειτα από τηλεφώνημα του προέδρου της Δημοκρατίας. Νωρίτερα ο κ. Καρατζαφέρης αποχώρησε οργισμένος από το Προεδρικό Μέγαρο. Οι κκ Σαμαράς και Παπανδρέου παρέμειναν τελικά οι οποίοι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Κάρολο Παπούλια.  Αργότερα το βράδυ, Παπανδρέου και Σαμαράς είχαν τηλεφωνική συνομιλία, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν στο πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, με όλα τα ονόματα πλέον να έχοιυν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος αναβολής της σύσκεψης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο Γ. Παπανδρέου υπαναχώρησε για την υποψηφιότητα Πετσάλνικου μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και από βουλευτές της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από πηγή του Μεγάρου Μαξίμου,  ο κ. Σαμαράς απέρριψε το ενδεχόμενο κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και κυβέρνησης Βενιζέλου ενώ ο κ. Παπαδήμος απέρριψε το ενδεχόμενο να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου ο ίδιος και ταυτοχρόνως τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να στηρίξω είτε το Λουκά Παπαδήμο είτε τον Φίλιππο Πετσάλνικο είτε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο».  Φτάνοντας στη Συγγρού ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «εμένα πρόβλημα μου δεν είναι τα πρόσωπα. Την πρωτοβουλία για το νέο πρωθυπουργό την έχει η κυβερνητική πλειοψηφία». 

Οργισμένος αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Γ. Καρατζαφέρης 

«Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς να παρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικοινωνιακές πρακτικές. Λυπάμαι πραγματικά» επανέλαβε δις ο κ. Καρατζαφέρης αποχωρώντας. 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον λόγο της αποχώρησής τουο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. με έντονό ύφος απάντησε «Ας το ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εάν θέλει». 

Ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε ότι η σύσκεψη άρχισε χωρίς εκείνον ο οποίος βρισκόταν σε διαφορετικό γραφείο περιμένοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις των κκ Παπούλια, Παπανδρέου και Σαμαρά. 

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, λίγο αργότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχολίασε, για το αν ο κ. Πετσάλνικος έχει το κύρος να εκπροσωπήσει τη χώρα, «αυτός που παίζει καλός σέντερ-μπακ δεν είναι σίγουρο ότι είναι και καλός σέντερ-φορ. Για σέντερ-μπακ είναι πάρα πολύ καλός».

«Εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ ποιος θα είναι πρωθυπουργός της χώρας. Του δίνω άμεση προτεραιότητα και πιστεύω ότι αύριο, μια άλλη μέρα, θα επικρατήσει περισσότερη σωφροσύνη απ' ότι σήμερα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, διέψευσε σενάριο περί επεισοδίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ είπε ότι θα παρευρεθεί στην αυριανή σύσκεψη. «Βεβαίως, εδέχθην τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μου έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Εγώ γνωρίζετε πόσο τον σέβομαι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μου ζήτησε θεσμικά να επιστρέψω. Είπα ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό, ήταν τεράστια η προσβολή και δέχθηκα αύριο στις 10:00 να γίνει η συνάντηση» ανέφερε. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας σοφός άνθρωπος» σημείωσε.