«Οι τελευταίες εξελίξεις με το σχηματισμό της κυβέρνησης δεν αλλάζουν σε τίποτα για τους εργαζόμενους και μπαίνουμε εκ των πραγμάτων σε μια νέα φάση, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα», μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση βιομηχανικών εργατών. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ πριν ακόμη σχηματιστεί η κυβέρνηση είχε υπογραμμίσει ότι πιο δυνατά και αποφασιστικά ο αγώνας να έχει σαφή στόχο, σαφή γραμμή πάλης κατά της εξουσίας μονοπωλίων.

Αυτό που έχει σημασία τώρα, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ, ότι το ΠΑΣΟΚ και η αστική τάξη της χώρας, ξέρουν καλά ότι η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει, ότι είναι προ των πυλών η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και καταλάβαιναν ότι έπρεπε να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με τη ΝΔ, όχι για να είναι πιο ικανή στην διαπραγμάτευση, αλλά για να είναι μία κυβέρνηση ικανή να βάλει στη γωνία το λαό, τώρα που δυναμώνει το λαϊκό κίνημα.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες «ξέρουν ότι πρέπει να προλάβουν πριν το κίνημα μετατραπεί σε χείμαρρο». «Εμείς», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, «την ονομάσαμε κυβέρνηση μαύρου μετώπου, όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ πήγε με τη δεξιά αλλά και γιατί έχει σαν στόχο να τσακίσει λαϊκό κίνημα».