Σκληρή κρητική ασκούν τα διεθνή ΜΜΕ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το φιάσκο στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις για την επιλογή πρωθυπουργού και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως η αναβολή του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών δείχνει ότι λείπει η συναίνεση για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.

«Ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Παπανδρέου» αναρωτιέται το BBC, το οποίο τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις για τη νέα ελληνική κυβέρνηση έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Το βρετανικό δίκτυο τονίζει ότι οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης θα συνεχιστούν για τέταρτη μέρα, μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από τις διαπραγματεύσεις.

Το CNN αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει «Ούτε παραίτηση, ούτε νέο πρωθυπουργό», αφού οι συζητήσεις σταμάτησαν το βράδυ της Τετάρτης, δίχως ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και χωρίς επικύρωση της παραίτησης του Γιώργου Παπανδρέου.

«Έσπασε η συμφωνία για τον νέο έλληνα πρωθυπουργό» είναι ο τίτλος των Financial Times, oι οποίοι στην ιστοσελίδα τους, κάνουν λόγο για διακοπή των διαπραγματεύσεων λόγω της αποχώρησης Καρατζαφέρη.

«Το αδιέξοδο συνεχίζεται» γράφει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung στο Μόναχο.

«Οι Ελληνες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε νέο πρωθυπουργό» τιτλοφορείται η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt που επισημαίνει ότι μετά την αποχώρηση Παπανδρέου η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε τέλμα.