«Η Δημοκρατική Συμμαχία εδώ και πολλούς μήνες είχε ζητήσει το σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή. Είχαμε επίσης εξαρχής τοποθετηθεί υπέρ της επιλογής για τη θέση του πρωθυπουργού ενός προσώπου με κύρος, γνώσεις και ικανότητες και δηλώσαμε ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία. «Με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από παλινωδίες έγινε ένα σημαντικό βήμα, το οποίο χαιρετίζουμε. 

    

Η Δημοκρατική Συμμαχία θα στηρίξει την κυβέρνηση στη Βουλή, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όποτε και όπως χρειάζεται και εύχεται να βάλει τις βάσεις της εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα. 

    

Ελπίζουμε τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να κάνουν το ίδιο. Να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση με ειλικρίνεια, χωρίς να έχουν το βλέμμα στις επόμενες εκλογές. 

    

Οι στιγμές που ζει η χώρα μας είναι δραματικές, τα προβλήματα τεράστια και οι δυσκολίες βρίσκονται μπροστά μας. Είναι ώρα ευθύνης για όλες τις πολιτικές δυνάμεις και πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων».