Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο -πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 14.00 το μεσημέρι. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παραλαβής και παράδοσης στα υπουργεία που θα αλλάξουν ηγεσία.
«Αποδέχτηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αναλάβω την πρωθυπουργία της χώρας, επειδή πιστεύω πως πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανόρθωση της οικονομίας. Η τιμή είναι μεγάλη, αλλά η ευθύνη μεγαλύτερη καθότι δεν είμαι πολιτικός, αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής μου ζωής στην άσκηση οικονομικής πολιτικής» δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος, στην πρώτη του δήλωση.  

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε θετική άποψη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, δήλωσε πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, και ισχυρό διαβατήριο για την ανάπτυξη της χώρας.Σχετικά Θέματα: