Σαφής είναι η διαφοροποίηση του ανεξάρτητου βουλευτή Β' Αθήνας, Γρηγόρη Ψαριανού με την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στο ζήτημα της στάσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση, του Λουκά Παπαδήμου. Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει τη νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Αυτό που επιδιώχθηκε ήταν μια συμψηφιστική μεταβατική ρύθμιση στο πλαίσιο ενός τμήματος του πολιτικού συστήματος με συγκεκριμένες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, με δεδομένη τη συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής» και καταλήγοντας γνωστοποιεί την απόφασή της να καταψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου. «Όλοι οι παραπάνω ουσιαστικοί πολιτικοί λόγοι σε συνδυασμό με τη θεσμική ανακολουθία και τις αποκλίσεις που υπήρξαν, θεμελιώνουν την αρνητική ψήφο μας στη νέα κυβέρνηση και επιβεβαιώνουν την ανάγκη αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών με εκλογές» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, χθες,  στο άκουσμα της ανακοίνωσης του ονόματος του νέου πρωθυπουργού, δήλωσε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος «είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη».

Σήμερα, μετά την ανακοίνωση της Κ.Ε. ο κ. Ψαριανός δήλωσε στη ΝΕΤ FΜ ότι «η πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι μια πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής προς τους βουλευτές. Είναι υπό αίρεση η απόφαση αυτή».
TAGS