Σύμφωνα με το non paper της Νέας Δημοκρατίας, που έχει στη διαθεσή του το Newpost.gr  η τελική συμφωνία για την μεταβατική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Λουκά Παπαδήμου αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά. 'Οπως αναφέρεται, πρώτο μέλημα της πολιτικής του κόμματος καθίσταται η σωτηρία της χώρας, ενώ η παραίτηση Παπανδρέου, η ακύρωση του δημοψηφίσματος, η διεξαγωγή εκλογών, η σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης και εν τέλει η επιβεβαίωση δια στόματος Παπαδήμου για διαρροή από τον κ. Παπανδρέου περί όρων που ετέθησαν, συνιστούν δικαίωση για την μέχρι τώρα πολιτική eπιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο, διευκρινίζει ότι το έργο και ο χαρακτήρας της κυβέρνησης προσδιορίζεται επακριβώς από το πλαίσιο αρχών της 6ης Νοεμβρίου, αλλά και ως κύριο μελημά της χαρακτηρίζεται η υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. «Νέα μέτρα δεν αναφέρονται στη συμφωνία» επισημαίνεται. 

Όσον αφορά στην επιλογή του προσώπου που θα αναλάμβανε την πρωθυπουργία της χώρας, διευκρινίζεται ότι ήταν κομβικής σημασίας να μην είναι επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. «Και μόνο ότι αυτο ήταν θέμα του ΠΑΣΟΚ δημιουργούσε τις γνωστές αναταράξεις» αναφέρεται.

Εξάλλου, ο Αντώνης Σαμαράς, με την δηλωσή του ότι δεν προτίθεται να υπογράψει τα εκβιαστικά τηλεγραφήματα των Βρυξελλών διέλυσε στα μάτια της κοινής γνώμης όποιες συγχύσεις είχαν δημιουργηθεί στο λαό ξεκαθαρίζοντας έτσι και τη στάση της ΝΔ. 

Τέλος, καθίσταται σαφές ότι ο Αντώνης Σαμαράς, παρά τις συκοφαντίες, τις τελευταίες εβδομάδες, κατάφερε να αποδείξει στους πολίτες ότι δεν αποτελεί γνώμονά του η καρέκλα της εξουσίας, ενώ πέτυχε το έργο του δρομολογώντας τις εκλογές με σκοπό την σωτηρία της χώρας και με την ανάδειξη των εσωκομματικών συγκρούσεων του ΠΑΣΟΚ που συνέβαλαν στην καταστροφική για τον τόπο πολιτική του.


Αναστασία Γαλάνη