Την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση θα επιτύχει στο δύσκολο έργο της, εξέφρασαν ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο διάδοχός του Λ. Παπαδήμος, κατά την τελετή παράδοσης της προεδρίας της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Παπανδρέου καλωσορίζοντας τον κ. Παπαδήμο δήλωσε ότι "αναλαμβάνετε σε κρίσιμες και δύσκολες στιγμές και θα είμαστε ενωμένοι στην προσπάθεια να πετύχει η κυβέρνηση και να ελαφρύνει τον ελληνικό λαό από το βάρος που έχει, να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος με την καλύτερη συνεργασία". Υποσχέθηκε δε, "την καλύτερη δυνατή στήριξη" από την πλευρά του στο έργο της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος, παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά, αναφέρθηκε στην "τεράστια προσπάθεια" που έχει κάνει ο κ. Παπανδρέου για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και τη δημοσιονομική εξυγίανση, "σε ιδαιίτερα δύσκολες συνθήκες". "Θέλουμε", πρόσθεσε "όλοι να τον ευχαριστήσουμε για το έργο του" και τον ευχαρίστησε προσωπικά, "για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του".

Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, ο νέος πρωθυπουργός, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό, τι καλύτερο, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της χώρας και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας με τη βοήθεια όλων και με την ενότητα όλων, "θα επιτύχουμε το αποτέλεσμα".

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου αναχώρησε για τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους.