Για εκλογές σε τρεις μήνες έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νές Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για το νέο κυβερνητικό σχήμα, για το οποίο εξέφρασε τη στήριξή του. «Επί δέκα μέρες, η χώρα βρέθηκε χωρίς κυβέρνηση, χωρίς πρωθυπουργό, με το λαό βαθιά ανήσυχο, ενώ η κρίση στην Ευρώπη έπαιρνε πρωτοφανείς διαστάσεις» προσθέτοντας ότι η ΝΔ πήρε «πρωτοβουλία με τέσσερις στόχους, τους οποίους και πέτυχε:

- Να μη γίνει δημοψήφισμα. 

- Να αλλάξει Πρωθυπουργός. 

- Να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση που θα ξεμπλοκάρει την έκτη δόση και θα προχωρήσει τη νέα δανειακή σύμβαση. 

- Να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ταχύτερο». 

«Τελικά άνοιξε ο δρόμος για νέες εκλογές άμεσα. Κι αυτό πια είναι μια συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Με συγκεκριμένη ημερομηνία, 19 Φεβρουαρίου. Άλλωστε, οι εκλογές δεν είναι μόνο δικό μας αίτημα. Είναι βαλβίδα ασφαλείας, για να εκφραστεί η κοινωνία. Γιατί όταν δεν εκφράζεται η κοινωνία, τότε έρχεται πιο κοντά η κοινωνική έκρηξη» επεσήμανε.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία κατάφερε ό,τι δεν έχει κάνει ποτέ κόμμα Αντιπολίτευσης: Να αλλάξει κυβέρνηση και Πρωθυπουργό στο μέσο της τετραετίας. Αντί να’ χουμε άλλα δύο χρόνια κυβέρνηση Παπανδρέου, θα έχουμε σε τρεις μήνες εκλογές».

«Οι απόψεις μας για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν. Δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να τις αλλάζεις» υπογράμμισε κάνοντας λόγο για κατάσταση που «οδηγήθηκε σε αδιέξοδο» και για πολιτική που απέτυχε.

«Όλοι ξέρουμε πια πως χάθηκε τις τελευταίες μέρες κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς. Όλοι μαζί θα την αποκαταστήσουμε - ταχύτατα.Όμως, χωρίς να δεχθούμε ταπεινώσεις, ούτε προσβολές.Ούτε για το λαό μας, ούτε για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.Η Αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν μπαίνει στο λογαριασμό. Δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Στο τέλος αυτού του δρόμου θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας» είπε χαρακτηριστικά. 

«Όλοι μαζί θα στηρίξουμε τη νέα μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου στο έργο της κι ευχόμαστε να επιτύχει στην αποστολή της» ανέφερε. 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία «πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: Το Άμυνας και των Εξωτερικών.Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει εκεί που πρέπει να τα στείλει».

«Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή. Δεν θέλησα συγκυβέρνηση. Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε λέγοντας: «Η Πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα. Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Κι ένα βαρύ χρέος.  Είναι το μόνο χρέος που δεν θέλεις ποτέ να ξεχρεώσεις! Μόνο να το τιμήσεις».Σχετικό θέμα: Non paper ΝΔ: Η νέα κυβέρνηση δικαιώνει την στρατηγική Σαμαρά