Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον γγ της οργάνωσης, Λουίς Αγιάλα, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. Ο κ. Παπανδρέου μετά την υποδοχή του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναχώρησε για τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου τον υποδέχθηκε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, βουλευτές, στελέχη του κόμματος και εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ πολλοί από όσους τον υποδέχθηκαν ήταν φανερά συγκινημένοι. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαιρέτισε όλους τους παρευρισκόμενους και υποδέχθηκε στο γραφείο του όλους τους παριστάμενους βουλευτές.

Λίγο αργότερα αφίχθη στην Ιπποκράτους ο κ. Αγιάλα, με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου είχε πριν την κατ' ιδίαν συνάντησή τους ένα σύντομο διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Γενναία η πρωτοβουλία Παπανδρέου» 

"Ήλθα στην Ελλάδα για να συγχαρώ τον Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του και τη γενναία πρωτοβουλία του η οποία οδήγησε στην δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας", δήλωσε ο γγ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ) Λουίς Αγιάλα, εξερχόμενος των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της ΣΔ, Γιώργο Α. Παπανδρέου.

"Σήμερα ως πολιτική οικογένεια συμπαραστεκόμαστε στον Γιώργο Παπανδρέου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την συμπαράστασή μας στους συντρόφους και φίλους μας του ΠΑΣΟΚ", είπε ο κ. Αγιάλα.

Ο γγ της ΣΔ είπε ότι "ο Γιώργος επιχείρησε να συμφιλιώσει την δημοκρατία με τις αγορές και αυτός είναι ο αγώνας που δίνουμε οι σοσιαλιστές σε όλο τον κόσμο, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία που ζούμε τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης".

"Ο Γιώργος Παπανδρέου ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αποτελεί σαφώς υπόδειγμα της βούλησης και των δεσμεύσεων της σοσιαλδημοκρατίας να υπερισχύσει και όχι να παραιτηθεί και να εγγυηθεί ότι τα ιδανικά μα ,οι αξίες μας και οι δεσμεύσεις μας θα πραγματοποιηθούν και σε αυτή την δύσκολη στιγμή, αλλά και στους καιρούς που είναι μπροστά μας" είπε, τέλος, ο κ. Αγιάλα.