«Το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, μέσω των οποίων λεηλατήθηκαν τα χρήματα των Ταμείων, δηλαδή οι κόποι εργαζομένων και συνταξιούχων φέρει τη σφραγίδα της, θλιβερής για τον τόπο, δεξιάς διακυβέρνησης της ΝΔ, του (κόμματος του) κ. Σαμαρά», δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου (ΕΣ) του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. «Ο καταλογισμός ευθυνών είναι απαίτηση της κοινωνίας και υποχρέωση της Δικαιοσύνης» , είπε, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, «σχετικά με την απόφαση προφυλάκισης του στελέχους της ΝΔ και πρώην προέδρου του Ταμείου Σύνταξης Προσωπικού Εφημερίδων Αθήνας Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) για την υπόθεση της μίζας 1,8 εκ. ευρώ του δομημένου ομολόγου του Ταμείου».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρχιμάκης πρόσθεσε επίσης ότι «οι άνθρωποι της φαύλης Δεξιάς, που κατηγορούνται για την λεηλασία των Ταμείων και πέρασαν αυτές τις μέρες την πόρτα της φυλακής, είναι οι ίδιοι που αρθρογραφώντας σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα που στηρίζουν τον κ. Σαμαρά, ελεεινολογούσαν τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

«Είναι οι άνθρωποι που συνελήφθησαν με αποδεδειγμένη κατ’ αρχήν μίζα από τραπεζικό λογαριασμό ύψους 1,8 εκατ. ευρώ και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με την ανοχή κάποιων της Δικαιοσύνης, που οφείλει να ερευνήσει σε βάθος και να καταλογίσει σε όλους τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου τις ευθύνες που τους αναλογούν και που επιτέλους αποφάσισε, έστω και μετά από τις αναφορές μας, να κινηθεί στη λογική της εφαρμογής του νόμου και της απαίτησης της κοινωνίας για τιμωρία όσων λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής» καταλήγει η δήλωση του κ. Καρχιμάκη.