Η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του κόμματος να στοχεύει στην άμβλυνση των όποιων αντιδράσεων προκάλεσε η συμμετοχή των μελών της στο νέο κυβερνητικό σχήμα, παράλληλα με «ανεπιθύμητα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η ΚΟ θα συνεδριάσει στις 13:00, θα συνεδριάσει στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με τον Αντώνη Σαμαρά να προσπαθεί να εκτονώσει την «γκρίνια» βουλευτών για τη συναίνεση και τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών στον συνασπισμό με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει τη θέση του για τη νέα κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας πως στηρίζει την προσπάθεια που θα γίνει για να εγκριθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να εκταμιευθεί η 6η δόση, θα τονίσει όμως πως η συμμετοχή στελεχών του κόμματος στο νέο σχήμα δεν σημαίνει πως η ΝΔ συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ. Αναμένεται μάλιστα να επαναλάβει το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες μόλις ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο που έχει αναλάβει ο κ. Παπαδήμος

Όπως είχε γράψει το Newpost.gr πριν καλά- καλά τελειώσει η ορκωμοσία, υψηλά κομματικά στελέχη αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν να διατυπώνουν τις ενστάσεις τους για την παραμονή συγκεκριμένων υπουργών του ΠΑΣΟΚ στην νέα κυβέρνηση (Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλου, Παπαϊωάννου και Πεταλωτή)

Μάλιστα στο καφενείο της Βουλής έγινε έντονη συζήτηση μεταξύ «γαλάζιων βουλευτών» για την παρουσία των εν λόγω προσώπων και όπως επεσήμαναν αρκετοί από τους παρισταμένους «δεν είναι δυνατόν να μην βάλουμε βέτο στην συμμετοχή των υβριστών της παράταξης, αυτό είναι μεγάλο λάθος… Θα το πληρώσουμε».

Παράλληλα, πολλοί δεν κρύβουν την αγωνία τους σχετικά με το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι εάν η κυβέρνηση αυτή τα πάει καλά και πειστεί η κοινή γνώμη, τότε θα είναι δύσκολη έως αδύνατη η αυτοδυναμία του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς στη χθεσινή δήλωσή του ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία «πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: Το Άμυνας και των Εξωτερικών.Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει εκεί που πρέπει να τα στείλει».

«Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή. Δεν θέλησα συγκυβέρνηση. Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί» πρόσθεσε με νόημα...