Σύμφωνα με ανακοίνωση στην Λευκωσία ο κ. Χριστόφιας δέχθηκε τηλεφώνημα από το νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Λουκά Παπαδήμο. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδήμος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας με τον οποίον επικοινωνεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρωθυπουργού, ως ένδειξη των αδελφικών και άρρηκτων δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Παπαδήμο για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε να "'σηκώσει' με επιτυχία το μεγάλο βάρος ευθυνών που αναλαμβάνει". 

Επίσης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίον ευχαρίστησε θερμά για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που τόσο ο ίδιος όσο και η Κυβέρνηση της Ελλάδας παρείχε στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε στον κ. Παπανδρέου καλή συνέχεια στην πολιτική του σταδιοδρομία. 

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στον οποίον εξέφρασε τη στήριξη της Κύπρου και του λαού της προς τον ελληνικό λαό και εξέφρασε την ευχή του η Ελλάδα σύντομα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση, την οποία διέρχεται αυτή την περίοδο.