Μαραθώνιο συσκέψεων θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, την προώθηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου καθώς και για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, που θα γίνουν στις επτά το απόγευμα στη Βουλή.   
Το μεσημέρι ο υπουργός θα έχει σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο με αντικείμενο τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κεντρικό σημείο των οποίων θα είναι η προώθηση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την εκταμίευση της 6ης δόσης του πακέτου στήριξης.   

Νωρίτερα, στις 9 το πρωί, ο κ. Βενιζέλος θα έχει σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους αρμόδιους υφυπουργούς και τα υπηρεσιακά στελέχη για τον προϋπολογισμό του 2012.   

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο νέος προϋπολογισμός να κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.   

Ο προϋπολογισμός θα είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων με την τρόικα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση από τα μέσα της εβδομάδας, αμέσως μετά την ψήφιση, δηλαδή, των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τη Βουλή.   

Μετά τη σύσκεψη για τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει σύσκεψη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτό να έχει ψηφιστεί έως τον Μάρτιο 2012.   

Σε αυτό, όπως είναι ήδη γνωστό, θα προβλέπονται μέτρα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης όπως τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, διατάξεις που θα οδηγούν στην εφαρμογή καθολικού Πόθεν Έσχες για όλους τους φορολογουμένους, περικοπές στις φοροαπαλλαγές, μέτρα για την απλοποίηση του καθεστώτος φορολογίας των επιχειρήσεων, ενώ δεν αποκλείονται ακόμη και μειώσεις στους συντελεστές ΦΠΑ υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό πακέτο δεν θα οδηγεί σε μείωση εσόδων.