Ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος εξακολουθεί να κρύβει τα ονόματα τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί στην Βουλή και εν πολλοίς εμφανίζεται να προστατεύει τους μεγαλοοφειλέτες. Μπορεί να δίδει διορία για να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τολμάει να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που με την μέχρι τώρα πρακτική τους έφεραν την ελληνική οικονομία σε αυτό το κατάντημα. Ο κ. Βενιζέλος υπόσχεται ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία τους αφού υποστηρίζει ότι εάν δεν είναι συνεπείς και αυτή την φορά τα ονόματα τους θα δημοσιευθούν στη ιστοσελίδα του Υπουργείου…

Διορία μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 δίνει το υπουργείο Οικονομικών στα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα τα εν λόγω φυσικά πρόσωπα καλούνται να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους. Αν δεν το κάνουν τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν.  

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι «η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 ΑΆ) και την Υ.Α. 1185/2011».  

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας».  

Η σχετική λίστα οφειλετών έχει ήδη παραδοθεί στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο. Παραλλήλως βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει ονόματα 6.500 φυσικών προσώπων με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.


Σχετικά Θέματα: