Ως τον κατ΄εξοχήν χώρο εθνικής συνεννόησης χαρακτήρισαν την Παιδεία η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη για την ενημέρωση του κ. Αρβανιτόπουλου, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι ο χώρος της Παιδείας ήταν αυτός στον οποίο δοκιμάστηκε και πέτυχε η συναίνεση.

«Ο κύριος Αρβανιτόπουλος είναι από τους βασικούς συντελεστές της. Δουλέψαμε επί μήνες θετικά και με σημαντικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και το εθνικό συμφέρον. Είναι ο κατ΄ εξοχήν χώρος που πρέπει να ''συναντιόμαστε'', είναι χώρος εθνικού συμφέροντος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη νέα κυβέρνηση, η υπουργός τόνισε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, ενώ σημείωσε ότι στο Υπουργείο Παιδείας έχει τον τίτλο: «ο νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης εφαρμόζεται απαρέγκλιτα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Αρβανιτόπουλου. «Ο χώρος της Παιδείας είναι κατ' εξοχήν ο χώρος της εθνικής συνεννόησης. Και όπως είπε η Υπουργός ο τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε στη διαμόρφωση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος ψηφίστηκε από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και, ήδη, εφαρμόζεται. Σε αυτό το πνεύμα με την Υπουργό και την Υφυπουργό θα προχωρήσουμε ούτως ώστε τα ζητήματα της Παιδείας να τύχουν μιας ευρύτερης εθνικής συνεννόησης», επισήμανε. 

Πηγή: naftemporiki.gr