Σε συνέντευξη της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, στο Βήμα 99,5, επανέφερε το πολύκροτο θέμα του δημοψηφίσματος ζητώντας τον καταλογισμό ευθυνών για τους εισηγητές της πρότασης του δημοψηφίσματος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Είναι προφανές ότι η κ. Καϊλή δεν λειτουργεί αυτόνομα αλλά έχει συνεννοήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ανοίξει το ζήτημα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι όλες οι κινήσεις της Βουλευτού τελούν υπό την έγκριση του κ. Βενιζέλου.   

«Επειδή είναι πρόσφατα τα όσα συνέβησαν και η περιπέτεια του δημοψηφίσματος τραυμάτισε και τη χώρα και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αυτό θα φανεί και στο συνέδριο. Ίσως να τεθεί και τέτοιο θέμα. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας απολογισμός και ένας καταλογισμός ευθυνών και των ανθρώπων και των συμβούλων που εισηγήθηκαν το δημοψήφισμα. Να μην προσωποποιούμε τα πράγματα και να μη βιαζόμαστε» τόνισε η κυρία Καϊλή.  

Όπως εξήγησε, «η τελική απόφαση για το δημοψήφισμα ανήκε στον κ. Παπανδρέου και η επιλογή των συνεργατών όμως βαρύνει τον εκάστοτε ηγέτη. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να εξεταστούν οι προθέσεις που υπήρχαν, το τι ακριβώς συνέβη και γιατί ή αν ήταν μια λάθος εκτίμηση που μας οδήγησε σε μεγάλες περιπέτειες, που και πάλι πρέπει να συζητηθεί εσωκομματικά».   
Όσον αφορά στη νέα μεταβατική κυβέρνηση η βουλευτής δήλωσε ότι:  «Οι εποχές απαιτούν να υπάρχουν ευρύτερες συνεργασίες πλέον, επειδή τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δεν είναι μόνο εσωτερικά της χώρας μας. Είναι μια κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να είναι οι Έλληνες ενωμένοι απέναντι σʼ αυτήν την πίεση που δεχόμαστε».  

Τέλος, η κυρία Καϊλή έδωσε το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζοντας ότι το ζητούμενο για το κόμμα στην παρούσα φάση δεν είναι τα ποσοστά στις εκλογές. «Έχω την αίσθηση ότι κλείνοντας 4 χρόνια, οι εσωκομματικές διαδικασίες κινούνται αυτόματα γιʼ αυτά τα θέματα, τα οποία όμως θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες. Ίσως τώρα η άμεση προτεραιότητα, και η δική μου και της κυβέρνησης, είναι το έργο που θα πρέπει να γίνει για τη χώρα και όχι αν το ΠΑΣΟΚ θα πάρει καλά ποσοστά στις εκλογές. Τουλάχιστον το δικό μου ενδιαφέρον δεν είναι αυτό και πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχουμε ανοίξει πολλά ζητήματα, γιατί κάναμε και πολλά λάθη και είναι λογικό να καταγράφεται η δυσαρέσκεια του κόσμου».