Σειρά τηλεφωνικών επαφών με ξένους ηγέτες είχε τα προηγούμενα 24ωρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε τηλεφωνικά με τους κυρίους Χριστόφια, Ερντογάν, Νετανιάχου και Μπαρόζο.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου στην επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, στο πλαίσιο των συχνών και τακτικών επαφών τους.
 

Με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε επίσης τις εξελίξεις και τον οποίο ενημέρωσε για την συγκρότηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι οι δύο χώρες και με τη νέα κυβέρνηση θα συνεχίσουν τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική.
 

Στη συνομιλία που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε στον κ. Νετανιάχου ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα προχωρήσουν αδιατάρακτες και σημείωσε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει και επικοινωνία με τον νέο Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
 

Τέλος, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο κ. Παπανδρέου συζήτησε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών, που ανέλαβε για τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα, την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση όλων να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.