«Να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση με κάθε τρόπο», ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, κατά τη σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Βουλής που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, υπουργός της κυβέρνησης υποστήριξε ότι το νέο σχήμα είναι πλήρες και όχι κυβέρνηση - προθάλαμος. «Η επιτυχία της κυβέρνησης θα είναι και επιτυχία του ΠΑΣΟΚ το οποίο διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για την σωτηρία της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα, με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, υπουργός της κυβέρνησης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια πλήρης κυβέρνηση και όχι μια κυβέρνηση "προθάλαμος" για ειδικούς σκοπούς, όπως θέλει να την παρουσιάζει ο κ. Σαμαράς».

Αναφέρθηκε, επίσης, από κυβερνητικό στέλεχος ότι «για πρώτη φορά πρωθυπουργός παραχωρεί την θέση του και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχωρεί τις θέσεις του», ενώ άλλος υπουργός «να διατηρηθεί το καλό κλίμα και να μην υπάρχουν τριβές μεταξύ υπουργών».

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο , αναφέρθηκε και στο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών, μιλώντας για μία κατ΄ αρχήν και όχι οριστική, συμφωνία για διεξαγωγή τους στις 19 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα ανέφερε: "Έχει προσδιοριστεί μια καταρχήν ημερομηνία, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει μια κατανόηση όλων ότι δεν πρέπει να μπούμε στη δίνη του προεκλογικού αγώνα έως ότου έχουμε ολοκληρώσει με ασφάλεια αυτά τα οποία έχουμε κερδίσει. Κι έχουμε κερδίσει σημαντικά".

Το θέμα των εκλογών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε στη συνάντηση και με αφορμή αναφορά του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση στον εκλογικό νόμο, με αφορμή την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παρατήρησε ότι "κάτι τέτοιο θα πυροδοτούσε εκρήξεις".

Σχετικά με το θέμα αυτό ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: "Μεταξύ άλλων, υπάρχει και το θέμα εκλογικού συστήματος, το οποίο θίξαμε στη συζήτηση. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να βρούμε μια κοινή πλατφόρμα ή μια κοινή προσέγγιση, αλλά είναι από εκείνα τα θέματα που θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε. Τουλάχιστον, να δούμε αν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης". 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι πιστεύει ακράδαντα πως ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι και μια ευκαιρία για να προχωρήσει η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.

Σχετικό θέμα: Νέα οπερέτα από τον Γιώργο