Βιαστικό και επιπόλαιο χαρακτήρισε, μιλώντας στον Ρeal fm 97.8, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος το θέμα της συζήτησης για αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Όποιος θέτει θέμα να μη μείνει ο πρόεδρος o Γιώργος Παπανδρέου, κάνει λάθος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ηρεμήσουμε στο κόμμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος εν αντιθέση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος το πρωί στο ΣΚΑΙ δήλωσε ότι η συζήτηση για την διαδοχή πρόκειται να ανόιξει καθώς έχουν συμβεί πολλά το τελευταίο διάστημα.

Ο υπουργός Υγείας απέφυγε να σχολιάσει τη δημοσκόπηση της ΜRB που δίνει προβάδισμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ίδιο για την αρχηγία του κόμματος, λέγοντας ότι: «Δεν πρέπει κανείς να άπαντα σε αυτά τα ερωτήματα. Αλίμονο αν έλεγα κάτι και δύο φορές αλίμονο αν έλεγα κάτι για εμένα.»

Αναφερόμενος στην χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, στη Βουλή, σημείωσε ότι ήταν μία απόπειρα συντονισμού, ενώ σχετικά με τη διαρροή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, επεσήμανε πως «οι διαρροές δημιουργούν παρεξηγήσεις και εντάσεις. Ήταν μία κακή κίνηση και η προδιάθεση μού ήταν αρνητική».