Την αναζήτηση του κοινού τόπου ανάμεσα στα κόμματα, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη κίνδυνο χρεοκοπίας, ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβερνήσεως και παράλληλα υπερασπίστηκε την θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, συνδέοντάς την με το έργο της παρούσας.    «Σ' αυτά τα δύο χρόνια έγιναν πολλά, όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες - αλλαγές στο κράτος, την οικονομία, τους θεσμούς, την αγορά, με εξίσου θεαματική μείωση του ελλείμματος», ανέφερε ο κ. Ρέππας.   


«Η συμφωνία του Οκτωβρίου είναι εξαιρετικά θετική, αφού, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει τη διαγραφή χρέους ύψους περίπου 100 δισ. ευρώ και ανάλογη μείωση του κόστους για την εξυπηρέτηση των τόκων, που αντιστοιχεί σε 4,5 - 5 δισ. ετησίως. Θέλω να τονίσω την καθοριστική στάση ευθύνης του Γιώργου Παπανδρέου, που κυριολεκτικώς ανάλωσε τις δυνάμεις του στο πεδίο της προσφοράς, αυτά τα δύο χρόνια, προκειμένου να σταθεροποιήσει την χώρα, να αποτρέψουμε τον κατήφορο και για αυτό η θητεία του έχει σημαντική προστιθέμενη αξία».
   
«Ο πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος, με το κύρος και τις γνώσεις του, η κυβέρνησή μας και η Βουλή, ξέρουμε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Οφείλουμε να πετύχουμε την ανασυγκρότηση και την ανόρθωση της χώρας, που είναι μονόδρομος. Αυτή είναι η επόμενη μέρα της Ελλάδας. Όποιος, στέλεχος ή πολιτικό κόμμα, έχει στο νου του τη δική του, προσωπική ή κομματική, μέρα, περιορίζει τον ορίζοντα των προσπαθειών και των στόχων αυτής της κυβέρνησης», σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  
   

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο του, ο κ. Ρέππας υπενθύμισε τη συγκρότηση του νέου βαθμολογίου και τη θεσμοθέτηση της εργασιακής εφεδρείας και επικαλέστηκε το δεδομένο ότι «το 2011, υπηρετούν 200.000 λιγότεροι υπάλληλοι στο Δημόσιο, σε σχέση με το 2009».