Την ανάγκη να μην υποκύψει ο λαός «στο όργιο των εκβιασμών» υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τη βήμα της Βουλής, με αφορμή τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητεί η ΕΕ από τα κόμματα της νέας κυβέρνησης προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση. Κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της μεταβατικής κυβέρνησης, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως η τρικομματική κυβέρνηση συγκροτήθηκε γρήγορα διότι για την κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Η κυρίαρχη τάξη κινδυνεύει, όχι ο λαός» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως ο φόβος αυτός υπάρχει διότι η έξοδος από την Ευρωζώνη δημιουργεί προϋποθέσεις στο λαϊκό κίνημα να αντεπιτεθεί. Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, η ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε πως η νέα δανειακή συμβαση δεν έχει καμία σχέση με τη σωτηρία του λαού, ενώ εκτίμησε πως δεν θα πετύχει.

Τόνισε ακόμα πως το ερώτημα του τίθεται είναι «με τα μονοπώλια ή με το λαό;», ενώ επιτέθηκε στο ΛΑΟΣ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη για τη συμμετοχή του κόμματος στο νέο σχήμα.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως το ΛΑΟΣ κάνει και θα κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό και των δύο μεγάλων κομμάτων. Αναφερόμενη στα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί ζήτησε από το νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να πάρει πίσω «το χαράτσι του νέου τέλους ακινήτων» μέσω της ΔΕΗ.