Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου, συζητήθηκαν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο  κύριος Παπανδρέου τόνισε ότι, απαιτούνται εντονότερες και ταχύτερες πρωτοβουλίες, αλλά και πιο τολμηρά βήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κρίση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την υλοποίηση για τον σκοπό αυτό των αποφάσεων της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε τον σεβασμό του και την εκτίμησή του για την προσφορά την προηγούμενη διετία, καθώς και για τις πρωτοβουλίες του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και την ελπίδα του για μια γόνιμη πορεία της νέας κυβέρνησης.

Από τη πλευρά του ο Λευκός Οίκος, που επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα τηλεφώνησε τη Τρίτη στον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, τόνισε ότι η επικοινωνία έγινε για να τον ευχαριστήσει για την σημαντική συμβολή του στις Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις και την ηγετική του συνεισφορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε πως οι δεσμοί μεταξύ του Αμερικανικού και του Ελληνικού λαού είναι δυνατοί και βαθείς και ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή.