Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη,  δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου κατά την αποψινή διαδικασία ψηφοφορίας εμπιστοσύνης στη Βουλή. Ο κ. Μάντατζη, μουσουλμάνος της Θράκης, διαφωνεί πλήρως με την συμμετοχή του ΛΑ.ΟΣ. στη νέα κυβέρνηση λόγω ιδεολογικών αποστάσεων. 

"Δεν μπορώ να συμπλεύσω χέρι-χέρι με όσους εμποδίζουν και ναρκοθετούν τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας με την ακροδεξιά ρητορική τους", είπε ο κ. Μάντατζη αν και πρόσθεσε ότι περιβάλλει με επιστοσύνη τον Λούκα Παπαδήμο για τις ικανότητες του. 

Ο βουλευτής ανέφερε ότι στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου "η μειονότητα είδε έναν ειλικρινή πολιτικό" και αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που προωθήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη μειονότητα.

Αναφέρθηκε προσωπικά και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο δήλωσε ότι "με τα λεγόμενα του στο παρελθόν πλήγωσε τη μειονότητα" αν και εξέφρασε την ελπίδα "με το πέρασμα των χρόνων να έχει αποκτήσει ωριμότητα και να έχει προχωρήσει σε άμβλυνση κάποιων ακραίων θέσεων που είχε".