Είναι καθήκον μας σήμερα να ξεπεράσουμε τα δόγματα του παρελθόντος και να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον. Είναι απολύτως αναγκαίο να υποστηριχθεί η εθνική προσπάθεια χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα από όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν ότι η παραμονή μας στην Ευρωζώνη είναι η μόνη λύση με την οποία η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τις σκοπιμότητες".
Αυτό επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης συνεργασίας. 

"Ζητούμενο για την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης", συνέχισε, "είναι όλοι οι Έλληνες να νιώσουν πάλι ασφαλείς, να πιστέψουν ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ και να τηρήσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Είναι υψηλές αυτές οι προσδοκίες και όλοι καλούμαστε να κάνουμε υπέρβαση. Σε ώρες κρίσιμες ένα μετράει. Η σωτηρία της πατρίδας και όχι η κομματική μικροψυχία. Αυτά είναι συμπτώματα μιας πολιτικής που έχει πεθάνει".

Σε αυτό το σημείο, ο υπουργός Ανάπτυξης συμπλήρωσε: "Η κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν είναι μόνο δημοσιονομική ή κρίση χρέους. Είναι και μια δοκιμασία της πολιτικής, κοινωνικής, θεσμικής και πολιτισμικής ζωής του τόπου για μια πολυμέτωπη προσπάθεια που ζητά υπέρβαση. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Το πώς θα την γράψουμε θα επηρεάσει τις νέες γενιές και αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη που βαραίνει τις δικές μας πλάτες".

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου του, ο κ Χρυσοχοϊδης εστίασε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις και να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: "Έχουμε χρέος να μην υποχωρήσουμε μπροστά στο βάρος των ευθυνών και ις αμφιβολίες και να δικαιώσουμε τις τεράστιες θυσίες που έκανε ήδη ο ελληνικός λαός".