Επιστολή-βόμβα έστειλε ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης στον πρόεδρο της Βουλής εκφράζοντας την προθεσή του να ψηφίσει την κυβέρνηση. Ωστόσο, σε υψηλούς τόνους ο κ. Καστανίδης κατήγγειλε τη συμμετοχή υπουργών που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ, κάνοντας λόγο για «χουντική Δεξία και για απογόνους του δικτατορικού καθεστώτος». Η επιστολή έχει ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε,Η παρεχόμενη ψήφος εμπιστοσύνης μπορεί μεν να είναι κατά το Σύνταγμα αδιαίρετη, τούτο όμως δεν ακυρώνει το δικαίωμα του ψηφίζοντος βουλευτή να ερμηνεύσει την ψήφο του και να καταστήσει απολύτως σαφή τη θέση του.

Εθνικό καθήκον μου επιβάλλει να παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ώστε να επιτελέσει το έργο της με τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Η θετική, όμως, ψήφος μου δεν πρέπει να ερμηνευτεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο ως επιδοκιμασία στη συμμετοχή των υπουργών που προέρχονται από το χώρο της Ακροδεξιάς.

Δεν περιβάλλω με την εμπιστοσύνη μου υπουργούς που υπηρέτησαν τη χουντική Δεξιά ή είναι γνήσιοι ιδεολογικοί απόγονοι του δικτατορικού καθεστώτος. Αν το έκανα, θα ακύρωνα την προσωπική μου διαδρομή και την οικογενειακή μου ιστορία.Αποτελεί ιστορικό λάθος της δημοκρατικής παράταξης που αποδέχθηκε τη συμμετοχή των ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση συνεργασίας. Ελπίζω, να μην δικαιωθεί ο Αντενάουερ που προσδιόρισε την Ιστορία ως το σύνολο των πραγμάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί».


Σχετικό θέμα:  Καταγγέλει ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος τα «ακροδεξιά στοιχεία» στην κυβέρνηση