Την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη «βλέπουν» ως ολοένα και πιο πιθανή οι Financial Times στο κύριο άρθρο της έκδοσης της Τετάρτης. Η εφημερίδα επισημαίνει την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας (τον περασμένο Αυγουστο) εν μέσω της τουριστικής περιόδου προβλέποντας ότι τα στοιχεία τους επόμενους μήνες θα είναι πολύ χειρότερα και η ανεργία θα ξεπεράσει το 20%. Ακόμα και με «έναν τεχνοκράτη ήπιων τόνων», όπως χαρακτηρίζεται ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, η Ελλάδα είναι απίθανο να επιτύχει τους στόχους που θέτει η δανειακή σύμβαση κάτι το οποίο θα επηρεάσει τις αποφάσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και των επενδυτών, εκτιμούν oι Financial Times.

Για το λόγο αυτό η νέα περίοδος διακυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως «οι 100 πιο μάταιες ημέρες στην εξουσία». Επί του παρόντος οι Ευρωπαίοι δεν ομολογούν δημοσίως ότι η ευρωζώνη οδεύει προς συρρίκνωση. Όμως «το πολιτικό χάος και η οικονομική ασυνέπεια» που επικρατεί στην ευρωζώνη επιταχύνουν την έξοδο της Ελλάδας από αυτή, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η προοπτική αυτή παραμένει απευκταία για τους ευρωπαίους ηγέτες αλλά «θα πρέπει να προετοιμάζονται για αυτό» καταλήγει η εφημερίδα προβλέποντας ότι η ευρωζώνη θα επιβιώσει τελικά από την κρίση «αλλά όχι με τη μορφή που τη γνωρίζουμε».

Πηγή: To Βήμα
TAGS