«Η παρουσία κάποιων βουλευτών και τώρα ως υπουργών στην κυβέρνηση είναι κόκκινη γραμμή για μένα» τόνισε στον «Βήμα 99,5» ΒΗΜΑFM 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη, για την απόφασή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.      
Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «τον πρωθυπουργό σαν άνθρωπο τον εκτιμώ και θα είμαι δίπλα του, αλλά από την άλλη πλευρά η παρουσία κάποιων βουλευτών και τώρα ως υπουργών στην κυβέρνηση είναι κόκκινη γραμμή για μένα. Ξέρετε πολύ καλά ότι πολλές φορές στο παρελθόν και μέσα στον ιερό ναό της Δημοκρατίας στοχοποιήθηκα λόγω της καταγωγής, της θρησκείας και της παράδοσής μου, της γλώσσας μου».  

Για το πώς πήρε την απόφαση να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση:

Έχω μάθει να λειτουργώ θεσμικά. Από τη στιγμή που έγινε η νέα κυβέρνηση, ήμουν συνέχεια σε επαφή με τη συνείδησή μου. Έλεγα «τι θα κάνω τώρα;» και από τη στιγμή που πήρα την οριστική απόφαση, πήγα στον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Έξαρχο και του εξήγησα από την πρώτη στιγμή τους λόγους για τους οποίους δεν μπορώ να ψηφίσω τη νέα κυβέρνηση. Ήμουν πάρα πολύ ξεκάθαρος, αυτή η ψήφος δεν είχε να κάνει ούτε με το Μνημόνιο ούτε με τον πρωθυπουργό ούτε με το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Παπανδρέου. Είχε να κάνει μόνο ως προς τη συμμετοχή των συγκεκριμένων ατόμων.  

Για το αν θα στηρίζει τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες:

Σαφώς και θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση στη Βουλή και δεν μπορώ να αναιρέσω όσα έχω ψηφίσει μέχρι τώρα.