«Προτεραιότητα στα εθνικά θέματα της Ελλάδας είναι η Κύπρος, ενιαία και αδιαίρετη, για όλους τους κατοίκους της» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος από το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.  
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Ηλιάδη, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η Κύπρος προασπίζεται τα συμφέροντά της και η Ελλάδα είναι δίπλα της.  

«Η οικονομική κρίση δεν θα μας οδηγήσει σε εκπτώσεις ή υποχώρηση από τις αρχές και τους στόχους που έχουμε θέσει» είπε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο έχει ουσιαστικό, σημειολογικό και συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί κρίκο στη διαχρονική και σταθερή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου.  

«Αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η Ελλάδα εγγυάται την ανεξαρτησία και την ενότητα της Κύπρου» είπε και κάλεσε τον Κύπριο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα για να επιστεγασθούν όσα συμφώνησαν σήμερα.  

«Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε το στόχο της ειρήνης και της σταθερότητας της περιοχής» ανέφερε.  

Εξάλλου, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του και πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι εκτός Ελλάδος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην Κύπρο. Αυτό, είπε, δίνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα παρέχει σταθερή και ανιδιοτελή συμπαράσταση για την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Η Ελλάδα εγγυάται το παρόν και το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ο κ. Ηλιάδης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Κύπρος και η Ελλάδα επιδιώκουν να είναι παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας την περιοχή, ενεργώντας στο πλαίσιο της έννομης τάξης και ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη αυτών των στόχων.  

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τις συνομιλίες του με τον κ. Ηλιάδη, ενημερώθηκε για τη στρατιωτική κατάσταση από τον αρχηγό και αξιωματικούς του ΓΕΕΦ.