Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Το τελικό σχέδιο 
του προϋπολογισμού 2012 κατατέθηκε στη Βουλή ενώ η συζήτηση θα αρχίσει στην Ολομέλεια στις 3 και θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου, πριν  τη Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την αρχική του τοπθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από τα μέλη του κυβερνητικού οργάνου να ξεχάσουν τον καταμερισμό ευθυνών για τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουν με λογική ενότητας για την προώθηση του κυβερνητικού έργου. 
Κατά την τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην επισήμανση περί ενότητας, καθώς - όπως είπε - κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διαπίστωσε διαφοροποιήσεις μεταξύ των υπουργών, με επίκεντρο τις ευθύνες για τα λάθη του προηγούμενου διαστήματος. Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι οι αντιπαραθέσεις αυτές βρίσκονται στη λογική του δημοκρατικού συστήματος ωστόσο ζήτησε να υπάρξει ενότητα και στήριξη της κυβέρνησης ώστε αυτή να επιτελέσει το έργο της. 

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Δ. Ρέππας, ο οποίος σημείωσε «ότι τα κόμματα υπάρχουν για την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση για τα κόμματα». Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας ζήτησε να μην υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, ζήτησε να παγώσει το μέτρο της εφεδρείας προκειμένου να μελετηθεί καλύτερα το ζήτημα.  Επίσης, συζητώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Βορίδης είπε ότι θα υπάρξει συνάντηση τις επόμενες μέρες, των εμπλεκομένων υπουργών, για το θέμα. 

Στην παρέμβασή τους οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου,και Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, πρότειναν τη συγκρότηση διυπουργικών επιτροπών, μία εκ των οποίων για την επίσπευση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό στην προσεχή συνάντησή του με τον Ζοζέ Μπαρόζο να θέσει ζήτημα επίσπευσης της εφαρμογής της συμφωνίας για την χρηματοδότηση κατά 95% από κοινοτικά κονδύλια των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να πληροφορηθεί εάν στο «κούρεμα» των ομολόγων περιληφθούν και οι ιδιώτες προμηθευτές στο χώρο της Υγείας που έχουν πληρωθεί με ελληνικά ομόλογα. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του να παραδώσουν σημειώματα με τις εκκρεμότητες που έχουν, ώστε να συντονιστεί η κυβέρνηση για την προώθηση των νομοθετημάτων. Ο κ. Παπαδήμος στο τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου είπε στους υπουργούς ότι θέλει τρία πράγματα «εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή». 

Στο πλαίσιο του υπουργικού ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Ευαγ. Βενιζέλος ανέλυσε τις διατάξεις του νέου προϋπολογισμού και στη συνέχεια θα δώσει συνενέντευξη Τύπου στη Βουλή για το νέο προϋπολογισμό.Ωστόσο, όπως ο ίδιος έχει ανακοινώσει ο νέος προϋπολογισμός θα είναι ο πρώτος με πρωτογενές πλεόνασμα.