Νέος εσωκομματικός «πόλεμος» έχει ξεσπάσει από χθες στη Νέα Δημοκρατία μεταξύ του βουλευτή, Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, συμβούλου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Ο «εμφύλιος» πήρε μεγαλύτερη διάσταση, μετά τη συμπαράταξη του Μ. Βαρβιτσιώτη, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σημερα το πρωί στο Βήμα FM 
εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Φαήλο Κρανιδιώτηχαρακτηρίζοντάς τον όψιμο αγωνιστή του κόμματος. 

«Εχει αγωνιστεί έως τώρα για τον Οτσαλάν και για τον Αραφάτ, αλλά όχι για τη Ν.Δ.», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι δεν μπορεί ο κ. Κρανιδιώτης να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές ενώ σχολιάζοντας ότι ο κ. Κρανιδώτης θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές, απάντησε: «Δεν το γνωρίζω».

Η απάντηση από την πλευρά του Φαήλου Κρανιδιώτη ήταν άμεση μέσα από το antinews.gr.

«Το ποια είναι η πλειοψηφία της λαϊκής πατριωτικής μας βάσης το απέδειξε η 29 Νοεμβρίου 2009 και η συντριπτική νίκη τουν Αντώνη Σαμαρά. Τους βουλευτές έχει δικαίωμα να τους κρίνει οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε και για οτιδήποτε. Πρωτίστως δε οι απλοί πολίτες που τους εκλέγουν, όπως εγώ, ο τελευταίος από τους 800.000.

Όποιος διεκδικεί το αλάθητο να προσχωρήσει στον Καθολικισμό και να γίνει Πάπας. Είναι αλήθεια πως η δράση μου από τα 16-17 μου δεν ήταν και δεν είναι στενά κομματική. Ήταν και είναι για την εθνικά πολιτική, την συμπαράσταση στον Κυπριακό και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στο Αρμενικό και Κουρδικό Κίνημα. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, την Μύκονο και την Αράχωβα δεν έχω κάνει, τα τιμολόγια μου είναι πληρωμένα στην ώρα τους, τις τιμές της αγοράς τις γνωρίζω και δεν είμαι πορφυρογέννητος. Δεν παρέλαβα από τον πατέρα μου κανένα πολιτικό τιμάριο, μόνο το παράδειγμα του.

Εγώ πάντως στις 9 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή, το οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τις εύχονται».

Υπενθυμίζεται ότι η διαμάχη μεταξύ των δύο στελεχών της ΝΔ άρχισε την Πέμπτη με τον Φαήλο Κρανιδιώτη να επισημαίνει, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ότι «οι φιλελεύθεροι είναι μειοψηφία μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». 

Μάλιστα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης υπερασπίστηκε την στάση του Πάνου Καμμένου ο οποίος καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με απόφαση του κ. Σαμαρά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Και ο Μ. Βαρβιτσιώτης κατά του Φαήλου