Δεν αποτελεί πρώτη είδηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι δεν υφίσταται ως θέμα. Για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ο λόγος- θέμα που άνοιξε αντικειμενικά από την ημέρα που ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να παραιτηθεί από την Πρωθυπουργία, παραδεχόμενος (εμμέσως πλην σαφώς) ότι αυτός… έσπασε τη στάμνα. Πρώτος ο (καλά αυτός δεν κρατιέται) Λιντζέρης, στη συνέχεια δυο κορυφαίοι υπουργοί- οι Σκανδαλίδης και Χρυσοχοΐδης, αμέσως μετά και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι- οι Ευθυμίου και Πρωτόπαπας, έβαλαν το θέμα στο τραπέζι. Καθένας με τον τρόπο του και ανάλογα με τα συναισθήματα που τρέφει προς τον Γιώργο, αλλά το έβαλαν- αυτό είναι που μετράει.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος έκανε κινήσεις που έδειξαν ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Προσπάθησε να κινήσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να πάμε στις κάλπες με λίστα, αλλά ο Σαμαράς το ξέκοψε. Παραλλήλως, ζήτησε σχεδιασμό για περιοδείες στην επαρχία, αλλά θα δούμε- οι καιροί είναι… πονηροί. Όμως άλλο τα «θέλω» των αρχηγών και άλλο πράγμα αυτό που επιβάλλει η σκληρή πραγματικότητα. Και ο Γιώργος, αναγκάστηκε να τη δει και να πάρει ο ίδιος την πρωτοβουλία, ανοίγοντας τον διάλογο, προκειμένου να ακούσει τι λένε και οι κορυφαίοι υπουργοί. Κάποιοι είναι και οι εν δυνάμει διάδοχοι- μην το ξεχνάμε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συναντήθηκε και συζήτησε πρώτα με τον Δημήτρη Ρέππα, ενώ ακολούθησαν εντός της ημέρας ο Ευ. Βενιζέλος, ο  Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρήστος Παπουτσής και ο Κ. Σκανδαλίδης.

Το Σάββατο ο κύριος Παπανδρέου θα συναντηθεί μα τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη Δευτέρα με τους Θόδωρο Πάγκαλο, Απόστολο Κακλαμάνη, Πέτρο Ευθυμίου και Χάρη Καστανίδη.

Αν η εικόνα του Γιώργου παραμείνει αυτή που είναι σήμερα στις δημοσκοπήσεις, όπως είναι και το πιθανότερο, δύσκολο ή μάλλον αδύνατον να ηγηθεί ο ίδιος του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές.