Την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με τα κοινωνικά στρώματα που έχουν επιβαρυνθεί με τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης υπογράμμισε η βουλευτής του κόμματος Κατερίνα Μπατζελή, σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84. Ερωτηθείσα σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι αυτό που προέχει τόσο σε επίπεδο κόμματος, όσο και σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι η πορεία και η διασφάλιση της δανειακής σύμβασης και όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

«Είτε αλλάξει το πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ, τα δομικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία παραμένουν. Η οποία κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ. Ενδιαφέρεται για το πώς θα πληρώσει τους λογαριασμούς και τη φορολογία της», ανέφερε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι η αλλαγή των προσώπων με διαδικασίες εξπρές δεν είναι το ζητούμενο.

«Το ΠΑΣΟΚ ως ένα κόμμα προοδευτικό πρέπει να βάλει την πολιτική στην ουσία του προγράμματός του, γιατί η κοινωνία ήδη την έχει θέσει», παρατήρησε, προσθέτοντας ότι χρειάζονται «ώριμες και συλλογικές διαδικασίες» για την ανάκτηση των δυνάμεών του κινήματος.

Όπως διευκρίνισε η βουλευτής, μπορεί να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος όπου θα εξελιχθεί ένα συνέδριο με συλλογικές απόψεις και ιδεολογικό προσανατολισμό. Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε, οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ «θα είναι ανοιχτές για να υπάρξει επανεκκίνηση της σχέσης μας με την κοινωνία».