Με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο συναντήθηκαν απόψε οι επικεφαλής της τρόικας, στη σειρά των επαφών μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Το κλιμάκιο της τρόικας συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Από ελληνικής πλευράς, εκτός από τον κ. Βενιζέλο, συμμετείχαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών κ. Η. Πλασκοβίτης και ο Πρόεδρος του ΣΟΕ καθηγητής κ. Γ. Ζανιάς.

Η τρόικα που έφτασε την Παρασκευή στην Αθήνα θα έχει το Σάββατο και την Κυριακή συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Για τις 11:30 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των στελεχών της τροίκας με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα γραφεία του κόμματος στη λ. Συγγρού.

Νωρίτερα, στις 10, θα υπάρξει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου και την Κυριακή με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.