Την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις επαφές του με κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας ορθάνοικτο το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα, κορυφαία στελέχη, με συνεντεύξεις τους, εκφράζουν τη δική τους άποψη για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Κορυφαία στελέχη μεταξύ των οποίων ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλούν στην «Real News» και εκφράζουν αντικρουόμενες απόψεις για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει πως «μετά την εξασφάλιση της 6ης δόσης και, συνεπώς, την αποφυγή της χρεοκοπίας, υπάρχει χρόνος για την ανάληψη των αναγκαίων και χρήσιμων πρωτοβουλιών».  
   
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αφού τονίζει ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας έχει διαρραγεί, αναφέρει «έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε το κεκτημένο της πολιτικής συναίνεσης για το καλό της πατρίδας, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να καταφέρουμε να βγούμε στο ξέφωτο και να κερδίσουμε την παραμονή μας στο ευρώ. Ταυτόχρονα να χτίσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για δίκαιες αλλαγές παντού. Χωρίς ενοχές, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς στερεότυπα. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε την ανασύνθεση και αναβάπτιση της δημοκρατικής παράταξης».   
   
Ο Χάρης Καστανίδης σημειώνει σε συνέντευξή του μεταξύ άλλων: «Υπάρχει κανείς που βάσιμα πιστεύει ότι πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ εν μέσω θυέλλης; Τις επόμενες ημέρες πρέπει να υπάρξει συμφωνία κορυφής μέσα στο ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσουμε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση της χώρας χωρίς να ασχολούμαστε άκαιρα με εσωκομματικά θέματα και εσωκομματικές διαφωνίες που συνιστούν απαράδεκτη ομφαλοσκόπηση».  

Αμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ζητά ο Κώστας Σκανδαλίδης: «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να εγγυηθεί αυτές τις κρίσιμες προϋποθέσεις. Έχει εθνικό και ιστορικό χρέος να οδηγήσει την παράταξη στη νέα εποχή. Και αυτό πρέπει να ξεκινήσει αμέσως».  
   
Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ είναι σε οριακό σημείο και πως κρίνεται η πολιτική του υπόσταση και προσθέτει «αλλά είναι πολύ βαθύτερο και συνολικότερο από το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Είναι πρόβλημα, τελικά, πολιτικής ταυτότητας, είναι ζήτημα ανανοηματοδότησης των αξιών του. Είναι η ανάγκη της πολιτικής και ιδεολογικής επαναθεμελίωσης της σύγχρονης δημοκρατικής παράταξης».

Ο Πάνος Μπεγλίτης υπογραμμίζει ότι «η ανασυγκρότηση είναι αναγκαία και οι αλλαγές επιβεβλημένες, χωρίς το φόβο μιας επίπλαστης, όπως αποδεικνύεται, ενότητας».

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας αναφέρει ότι ο κ. Παπανδρέου θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ενώ ο Γιάννης Παναγόπουλος δηλώνει ότι η ΠΑΣΚΕ δεν θα ενταχθεί πίσω από κανέναν επίδοξο αρχηγό και τονίζει πως «δεν προσφέρεται για υιοθεσία σε οποιονδήποτε».


Σχετικά Θέματα: 

Καρχιμάκης: «Ο Παπανδρέου πρέπει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές»