Συνάντηση με την τρόικα, η οποία παρουσιάστηκε με διευρυμένη σύνθεση, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος τόνισε ότι «θα κάνει αυτό που πρέπει για να πάρει η χώρα τα χρήματα της 6ης δόσης», αναφερόμενος στην ενδεχόμενη περίπτωση να ζητηθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις και απο το κόμμα του. Ωστόσο ως προς το θέμα, έκανε λόγο για «άποψη του κόμματος» και όχι για επιστολή.   Η συνάντηση, που διήρκεσε περίπου πενήντα λεπτά, είχε ως αντικείμενο τις έγγραφες διαβεβαιώσεις απο τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, για την τήρηση των συμφωνημένων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών της, με βάση την συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου.   
 
Οι εκπρόσωποι της τρόικας, ξεκαθάρισαν ότι η Ευρώπη θα επιμείνει την ανάγκη έγγραφων διαβεβαιώσεων ως όρο προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της 6ης δόσης.  
   
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δήλωσή του μετά την συνάντηση είπε ότι εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι της συμφωνίας, και τόνισε ότι «είναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της 6ης δόσης από την επιστολή τόσο του κ.Παπανδρέου όσο και του κ.Σαμαρά και την κατάθεση της δικής μας άποψης».  
   
Όπως είπε, τα πράγματα είναι ανελαστικά, και τόνισε ότι πρέπει να βρούμε τρόπο συννενόησης σε αυτό τον τομέα ώστε τα θέματα να διευθετηθούν εγκαίρως για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας».  
   
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται τα χρήματα της 6ης δόσης για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, και εάν εξαρτηθεί απο τον ίδιο - αναφερόμενος εμμέσως στην ενδεχόμενη υπογραφή του σε έγγραφη διαβεβαίωση - τότε θα κάνει «αυτό που πρέπει».

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, από την Παρασκευή, είχαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρεου καθώς και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Σχετικά Θέματα: