Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από την Κυριακή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος αναμένεται σήμερα και αύριο να έχει κρίσιμες συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνεται το κρίσιμο θέμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης της Ελλάδας.  Ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί στην βελγική πρωτεύουσα στις 12.45 με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και στις 16.00 με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι. 
    
Την Τρίτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.


Οι προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού επικεντρώνονται στη διευθέτηση του ζητήματος των έγγραφων δεσμεύσεων που ζητούν οι εταίροι μας για την εκταμίευση της έκτης δόσης, ζήτημα που έθεσαν στις επαφές τους οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας με τους πολιτικούς αρχηγούς. 

«Αγκάθι» στις συνομιλίες Παπαδήμου φαίνεται ότι θα αποτελέσει η αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να υπογράψει.


Είναι, πλέον, ξεκάθαρο πως οι δανειστές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στην απαίτηση τους για έγγραφες δεσμεύσεις με τις υπογραφές και των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Όπως χαρακτηριστικά διαμήνυσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «χωρίς υπογραφές, δε θα γίνει η εκταμίευση της 6ης δόσης».Σχετικά Θέματα: