Σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, αναμένεται ο υπουργός Περιβάλλοντος να παρουσιάσει το πρόγραμμα «Ήλιος» για την ηλιακή ενέργεια. Στη βελγική πρωτεύουσα ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει επαφές με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ και τους επιτρόπους Ανταγωνιστικότητας και Ενέργειας, Χοακίν Αλμούνια και Γκίντερ Έτινγκερ.

Την εκδήλωση με θέμα «Ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό πλαίσιο για την ελληνική οικονομία: Η συμβολή της ηλιακής ενέργειας και το Πρόγραμμα "Ήλιος"», οργανώνουν η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννυ Ποδηματά, και η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά.

Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, ο ευρωβουλευτής και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την οδηγία που αφορά στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο 20% έως το 2020 και την οδηγία για την ενεργειακή απόδοση, Κλοντ Τερμς και η αναπληρώτρια γενική γραμματέας της EPIA (Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών), Ελένη Δεσπότου.