«Δεν έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο στρατόπεδα στη Ν.Δ.». Αυτό τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ., Κώστας Τασούλας, μιλώντας στον «Βήμα 99,5», για την εσωτερική διαμάχη με αφορμή τις θέσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη. «Ας αφήσουμε να τελειώσει αυτή η ιστορία» σχολίασε για την απαίτηση των εταίρων για έγγραφες δεσμεύσεις σχετικά με την τήρηση των συμφωνηθέντων της 26ης Οκτωβρίου και την άρνηση του κ. Σαμαρά.

Για τις εσωτερικές διαμάχες στη Ν.Δ. με αφορμή τις θέσεις του κ. Κρανιδιώτη:

Δεν έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο στρατόπεδα (στη Ν.Δ. Αυτή η ιστορία δεν έχει τη διάσταση που η ποσότητα της δημοσιότητας προσδίδει. Είναι μια αντιπαράθεση που γίνεται δημόσια, αλλά δεν έχει επ’ ουδενί τη διάσταση εσωκομματικού κραδασμού, αναστάτωσης ή εσωκομματικού προανακρούσματος εξελίξεων. Δεν ξέρω αν είναι και διαφορά με «φίλο του κ. Σαμαρά». Δεν ξέρω τι είναι αυτό τώρα που έχει γίνει με όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Έχω την αίσθηση ότι εδώ ισχύει αυτό που λένε «κανείς δεν μετάνιωσε γι’ αυτό που δεν είπε». Πρέπει να το ξέρουμε αυτό. Συνήθως μετανιώνουμε για κάτι που λέμε.  

Για την απαίτηση των εταίρων σχετικά με την έγγραφη δέσμευση για τήρηση των συμφωνηθέντων της 26ης Οκτωβρίου και την άρνηση του κ. Σαμαρά:

Προχθές ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι αν τους στείλει ο κ. Παπαδήμος και η νέα κυβέρνηση αυτή τη διαβεβαίωση θα είναι εντάξει. Ας αφήσουμε να τελειώσει αυτή η ιστορία. Η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς έχουν εκδηλώσει τη στήριξή τους και στη νέα κυβέρνηση και στη νέα δανειακή σύμβαση – όπως εκδηλώθηκε έτσι, ήταν αναπόφευκτη – και με πολλούς τρόπους επίσημους, συνταγματικούς, αποδεκτούς και νομίζω πως θα γίνουν κατανοητοί και σήμερα που ο πρωθυπουργός είναι στο εξωτερικό και δεν θα υπάρξει αυτό το πρόβλημα που έχει εμφανιστεί με κάποιες δηλώσεις, οι οποίες είναι και αντικρουόμενες.  

Για τις δηλώσεις του «συνέταιρου στην κυβέρνηση», κ. Καρατζαφέρη, σχετικά με το ίδιο ζήτημα:

Πρώτα απ’ όλα, γιατί είναι συνέταιρος ο κ. Καρατζαφέρης; Πού είναι ο συνεταιρισμός; Στηρίζει την ίδια κυβέρνηση και αυτό δεν μας κάνει συνεταίρους. Έχουμε άλλους στόχους και άλλες προοπτικές. Ο κάθε χώρος έχει τη δική του αιτιολογία στο λόγο του και αυτά που ισχύουν για τον κ. Σαμαρά διανθίζονται από τη στήριξη του προϋπολογισμού – που είναι ένας προϋπολογισμός στον οποίο υπολογίζουν οι εταίροι μας – την εκδήλωση της στήριξης στη δανειακή σύμβαση και αυτά δεν νομίζω ότι θα δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, ασχέτως των δηλώσεων οποιουδήποτε πολιτειακού παράγοντα της χώρας.