«Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν θα βάλει υπογραφή, όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι ο Α. Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης. Συγκεκριμένα αυτές οι ενέργειες είναι: Πρώτον η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεύτερον η ομιλια του κ. Σαμαρά στο Κοινοβούλιο, τρίτον η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τέταρτον η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο Υπουργικό Συμβούλιο και πέμπτον η ενημέρωση των συναδέλφων του Προέδρου της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του. 

«Υπάρχει θέμα εθνικής αξιοπρέπειας», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης, «γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Σημείωσε δε ότι η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Ελληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Εξάλλου, ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στην προειδοποίηση που απηθύθηνε το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς στο εσωτερικό του κόμματος, τόνισε ότι η δήλωση αυτή είναι σαφής και προειδοποιεί τον "επόμενο" που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα ζητήματα στην ΝΔ.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου ότι ο χαρακτηρισμός της κυβέρνησης ως ειδικού σκοπού αντίκειται στο Συνταγμα, ο Μιχελάκης απάντησε ότι "ο κ. Παπαδήμος έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μία μεταβατική κυβέρνηση και επίσης έχει αναφερθεί επανειλημμένως στο πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

Τέλος ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι η ΝΔ επιμένει στις θέσεις της για σημαντικά, αλλά επιμέρους θέματα, όπως είναι η απελευθέρωση των ταξί - όπου ζητά την θέσπιση πληθυσμιακών κριτηριών - και η άρση του καμποτάζ.  Αύριο ο αρμόδιος τομεάρχης Μιχάλης Παπαδόπουλος θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη.