Μιχελάκης: «Η ΝΔ δεν βάζει υπογραφή... υπάρχει θέμα εθνικής αξιοπρέπειας»


«Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν θα βάλει υπογραφή, όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι ο Α. Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης. Συγκεκριμένα αυτές οι ενέργειες είναι: Πρώτον η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεύτερον η ομιλια του κ. Σαμαρά στο Κοινοβούλιο, τρίτον η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τέταρτον η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο Υπουργικό Συμβούλιο και πέμπτον η ενημέρωση των συναδέλφων του Προέδρου της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του. 

«Υπάρχει θέμα εθνικής αξιοπρέπειας», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης, «γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Σημείωσε δε ότι η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Ελληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Εξάλλου, ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στην προειδοποίηση που απηθύθηνε το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς στο εσωτερικό του κόμματος, τόνισε ότι η δήλωση αυτή είναι σαφής και προειδοποιεί τον "επόμενο" που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα ζητήματα στην ΝΔ.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου ότι ο χαρακτηρισμός της κυβέρνησης ως ειδικού σκοπού αντίκειται στο Συνταγμα, ο Μιχελάκης απάντησε ότι "ο κ. Παπαδήμος έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μία μεταβατική κυβέρνηση και επίσης έχει αναφερθεί επανειλημμένως στο πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

Τέλος ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι η ΝΔ επιμένει στις θέσεις της για σημαντικά, αλλά επιμέρους θέματα, όπως είναι η απελευθέρωση των ταξί - όπου ζητά την θέσπιση πληθυσμιακών κριτηριών - και η άρση του καμποτάζ.  Αύριο ο αρμόδιος τομεάρχης Μιχάλης Παπαδόπουλος θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο