Τη στήριξή του στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου παρείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου ως «εθνικό κεφάλαιο» και ανέφερε ότι στηρίζει την πολιτική παρουσία του στο κόμμα.  «Κάθε συζήτηση για θέματα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα και επομένως είναι ανεύθυνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε και για το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Πρόσθεσε ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου» η συζήτηση για τη διαδοχή και ο ίδιος δεν συμμετέχει σε αυτήν, λέγοντας ακόμη ότι είναι εξαιρετικά ανεύθυνη η συζήτηση περί ηγεσίας και υπονομεύει την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης που χρειάζεται στήριξη.

«Οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ θα είναι διαφορετικές εάν τελικά η χώρα έχει διασωθεί ή εάν θα έχει πτωχεύσει» σημείωσε ο υπουργός και αναρωτήθηκε «στον πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας, της υπέρβασης θα πρέπει να του απαγορεύσει κάποιος να κριθεί από τον λαό για τον οποίο εργάστηκε;».

Ερωτηθείς, τέλος, για την παρουσία του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση επεσήμανε ότι σε αυτή συμμετέχουν κόμματα που έχουν κοινοβουλευτική παρουσία και «όλοι μας έχουμε κάνει μια προσωπική υπέρβαση για τον εθνικό σκοπό».

Και συμπλήρωσε χαριτολογώντας «εγώ πάντως όταν αγωνιζόμουν για το σύνθημα "ΠΑΣΟΚ, λαός στην εξουσία", εννοούσα άλλα πράγματα».

Σχετικό ΘέμαΣτο ΠΑΣΟΚ στήνονται στρατόπεδα για την επόμενη μέρα