Την ετοιμότητα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα κατά την επόμενη συνάντησή τους στα τέλη του μήνα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο κ. Ρομπάι, διαβεβαίωσε τον κ. Παπαδήμο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

«Το Eurogroup θα είναι σε θέση να συμφωνήσει στην επόμενη συνάντησή του για την εκταμίευση της 6ης δόσης του ελληνικού δανείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπάι.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να συνεχίσουν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ κάλεσε και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. να κάνουν από την πλευρά τους το καθήκον τους.

«Όσον αφορά την ευρύτερη κατάσταση στην ευρωζώνη, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο», παρατήρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να πράξουν ό, τι άπτεται της αρμοδιότητάς τους προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα, η ανάπτυξη και η απασχόληση», κατέληξε.